Forskere er sterkt uenige om e-sigaretter

E-sigaretter har kommet som en farsott de siste par årene, og er nå også på full fart på vei inn i Norge. Samtidig raser debatten om hvorvidt e-sigaretten er skadelig eller sunn.

Faktum er at mange slutter å røyke vanlig tobakk ettersom de begynner med e-sigaretter istedet, men man vet ikke 100% om e-sigaretter er skadelige eller ikke. Det eneste som er sikkert er at det er mye sunnere å dampe elektroniske sigaretter både med og uten nikotin. Flere norske forskere mener det er langt bedre at folk røyker e-sigaretter hvis de først og fremst skal røyke uansett. Det setter denne artikkelen på forskning.no et søkelys på.

Blant de som jobber mot e-sigaretter er det norske Helsedirektoratet og WHO (World Health Organization). Idag er det et forbud mot å selge nikotinholdige e-sigaretter i Norge, men de kan lovlig kjøpes og importeres fra EU og EØS-land.

Forsker vil fjerne forbudet mot nikotin
Karl Erik Lund er en av de som vil fjerne forbudet mot salg av nikotin. Han mener det er mye bedre at nordmenn røyker e-sigaretter med nikotin enn at de røyker tobakk som vi alle vet er meget skadelig.

Det eneste som er sikkert er at e-sigaretter er ekstremt mye bedre enn tobakk med tanke på din egen helse.

admin

Norsk e-sigarett-entusiast

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: